Izdelava in montaža

PVC in ALU

stavbnega pohištva

031/686-248

Zimski vrtovi PDF natisni E-pošta

Da boste vedno v pristnem stiku z naravo ...

Oazo miru in sprostitve lahko najdete v svojem zimskem vrtu. Zimski vrt naj povezuje prostore, v katerih preživite največ prostega časa, saj boste le tako lahko izkoristili največ dnevne svetlobe in svojim prostorom dodali dodatno bivalno površino. Zaradi različnih oblik gradenj, lokacije in lege objektov moramo izbrati unikatne rešitve, zato se v našem podjetju popolnoma prilagodimo željam naročnika, vse od izmer do konstruiranja in strokovne montaže. 

 

 

Lega

S pravilno postavljenim zimskim vrtom lahko znižamo stroške ogrevanja kar do 30 odstotkov. Da bi te stroške dejansko znižali, moramo dobro predvideti njegovo lego. Za postavitev zimskega vrta sta primerna jugovzhodna in jugozahodna stran, odsvetujemo pa vam postavitev na južno stran, saj bi se prostori preveč segreli. Za senčenje vam priporočamo uporabo senčil, kot so žaluzije, roloji in pliseji. Ta edinstveni prostor vam bo omogočil, da boste v njem uživali v vsakem vremenu in v vseh letnih časih. Tako boste vedno v pristnem stiku z naravo.

Možne izvedbe

Vaš zimski vrt naj povezuje prostore, v katerih preživite največ časa. Tako boste izkoristili največ dnevne svetlobe in pridobili novo bivanjsko površino. Zimski vrt lahko nastane kot podaljšek dnevnega prostora na teraso ali balkon, z zasteklitvijo obstoječih površin ali kot samostojna postavitev v pravokotni ali polkrožni izvedbi.

Izbirate lahko med različnimi oblikami sten. Vertikalne stene so lahko iz PVC- ali ALU-profilov, in sicer iz fiksnih elementov zasteklitve, ali pa okna, balkonska, drsna in harmonika vrata. Strešni profili so aluminijasti, steklo pa varnostno lepljeno in kaljeno. Za prijetno bivanje v zimskem vrtu vam ponujamo še senčila in prezračevalne sisteme.

Zasteklitev

Najpomembnejši element zimskega vrta je prav gotovo steklo s svojimi izolativnimi in drugimi lastnostmi. Od kakovosti stekla je odvisno, kako se bomo v zimskem vrtu počutili oziroma ali bo prostor pozimi prijetno topel, poleti pa ustrezno hladen. Dobra izolacija pa ni bistvenega pomena samo zaradi udobne temperature, temveč tudi zato, da notranje steklo ne postane hladno, kar povzroča neudoben hlad in kondenzacijo.

Danes se večinoma uporablja dvojna zasteklitev z eno plastjo nizkoemisijskega nanosa in s plinskim polnjenjem v medstekelnem prostoru. Omeniti pa velja tudi izredne izolacijske lastnosti troslojnih zasteklitev z nizkoemisijskimi nanosi in dvakratnim plinskim polnjenjem. Taka stekla dosegajo faktor toplotne prevodnosti 0,58 W/m2K, ki je dejansko enakovreden sodobnim gradbenim materialom, pri tem pa je njegova debelina samo 23 mm, enako kot pri dvojni zasteklitvi. Kakovostna energetsko učinkovita stekla pa imajo tudi prekinjen toplotni most na mestu zasteklitvenega distančnika, kar zmanjša toplotne izgube na robovih in tudi nevarnost rosenja. 

Streha

Strehi zimskega vrta moramo zaradi izpostavljenosti različnim dejavnikom (toča, nevarnost padajočih predmetov …) posvetiti večjo pozornost, zato v strehe zimskih vrtov vgrajujemo posebna varnostna stekla, ki so na eni strani kaljena, na drugi pa lepljena.

Streha zimskega vrta je še zlasti poleti izpostavljena močnim sončnim žarkom, ki močno ogrejejo stekla in notranjost zimskega vrta. Neželeno segrevanje strehe zimskega vrta lahko delno preprečimo s postavitvijo ustreznih zunanjih senčil, npr. strešno tendo, ki preprečuje segrevanje strešnih stekel. 

 

Zakaj izbrati nas

Podjetje ima tradicijo v izdelavi PVC in ALU oken in vrat:

(prve korake in napotke smo prejeli od tujih strokovnjakov, nato pa vložili veliko truda, da smo popolnoma osvojili znanje o PVC in ALU oknih in vratih)

- Velik izbor izdelkov;
(okna, vrata, zimski vrtovi, alu fasade, rolete, žaluzije, polkna, lamelne zavese, mreže proti komarjem, zunanje in notranje okenske police iz PVC, ALU, granita, marmorja ali umetnega kamna, PVC strešna okna, garažna vrata, kovinska in protipožarna vrata...)

- Natančnost v izdelavi;
(ravni profili, računalniško obdelani zvari, zaključena tesnila, prvovrstna kristalno čista stekla, antikorozijsko okovje, plastificirani ročaji in kljuke...)

- Kvalitetni materiali in izdelki;
(evropsko priznani proizvajalci materialov)

- Ažurnost;
(fleksibilen pristop k celovitim rešitvam, prilagajanje kupcem)

- Zanesljivost,
(dokazali smo našo strokovnost in si prislužili pozitiven odnos tako s strani kupca, kakor s strani prodajalcev)

- Ugodnost;
(velik razpon cen- od tistih najcenejših, do visokokvalitetnih in zahtevnih),

- Točnost;
(točnost pri izdelavi in točnost pri dobavi izdelkov)

- Zagotovljen servis;
(lasten servis in serviserji).